Wie is VEER?

Mijn naam is Véronique Derksen. Sinds januari 2017 heb ik een eigen praktijk onder de naam Veer voor kind en gezin. Dit is een praktijk voor holistische coaching en integratieve therapie voor kinderen, jongeren en gezinnen. Daarnaast ben ik werkzaam als pedagogisch sport coach, vertrouwenspersoon, adviserend MDO-lid en supervisor binnen IkBenIkDoe. 

Hiervoor ben ik vier jaar werkzaam geweest in het speciaal basisonderwijs en daarnaast ruim twee jaar als persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg. Hier werkte ik met cliënten met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag ( EVB+). Mede door deze ervaring ben ik o.a. bekend met het autistisch spectrum, Niet Aangeboren Hersenletsel, Cerebrale Parese, ADD, ADHD, ODD, OCD, rouw, trauma- en hechtingsproblematiek, langdurige ziekte en andere beperkingen. 

Ieder persoon is uniek en prachtig en verdient het om dit zelf ook zo te voelen. Je bent goed zoals je bent.

Wat mij altijd al enorm geboeid heeft is hoe het met iemand gaat en dan ook écht hoe het met iemand gaat. Ik ben van mening dat iemand pas tot ontwikkelen komt, wanneer hij of zij goed in zijn vel zit. 

Anderen geven vaak aan dat ik rust, vertrouwen en betrokkenheid uitstraal, wat als prettig wordt ervaren tijdens de sessies. Mijn uitdaging is om in ieder persoon de kwaliteiten naar boven te halen. Ieder mens is uniek en prachtig en verdient het om dit zelf ook zo te voelen, zelfliefde is de basis van geluk. 

De sessies vinden plaats in mijn praktijk aan huis, gevestigd in Nijmegen-Noord (Oosterhout).
Let op: in de praktijk is geen wachtruimte aanwezig

 

 

De kwispelende therapeut 

Hallo, ik ben Charlie! 

Ik ben geboren op 02-08-2021 en ben een therapiehond in opleiding. Ik ben een Goldador (kruising tussen een Golden Retriever en Labrador) en help af en toe al mee in de praktijk. Ik vind het heerlijk om met jou te spelen, knuffelen en luister ook al goed als je duidelijk zegt wat je van mij verwacht. Ik kan je helpen om duidelijk te zeggen wat je wil, je grenzen aan te geven en als je een minder fijne ervaring hebt met honden kan ik je misschien wel een fijne nieuwe ervaring geven. Zie ik je gauw? 

De betekenis van Veer voor kind en gezin:

Veer staat voor meerdere dingen.

  • Veer is een afkorting van mijn naam. Ik, als persoon, ben er voor jullie.
  • Een veer is flexibel en beweegt mee met zijn omgeving, maar houdt toch zijn eigen structuur.
  • Veerkrachtig: het vermogen om interne en externe mogelijkheden aan te boren om met een probleem om te gaan en de draad weer op te pakken.

Veer voor kind en gezin is in het bezit van een SKJ registratie (lidnr. 100022413) , een AGB-code (persoonlijke code 90113860 en praktijkcodes 90091125 en 98103724) en is aangesloten bij beroepsorganisatie Vereniging van Integraal Therapeuten (lidnr. 870.22.A).

Afbeeldingsresultaat voor skj                  Afbeeldingsresultaat voor agb                 Afbeeldingsresultaat voor vit